Co wpływa na obniżenie odporności organizmu?
Zbyt szybkie tempo życia, nieodpowiednia dieta, za mała ilość ruchu, narażenie na ciągły stres, częste infekcje szczególnie w okresie jesiennym i zimowym. Czy te problemy są Ci znane?
Brak aktywności fizycznej, słabo zbilansowana dieta i idące za tym niedobory witamin i składników mineralnych wpływają na obniżenie odporności naszego organizmu. Obecnie nie mamy czasu chorować i oczekujemy błyskawicznych efektów, więc często już przy pierwszych objawach choroby prosimy lekarza o przepisanie antybiotyku. Stosowanie silnych środków farmakologicznych sprawia, że szybko widzimy efekty krótkotrwałej terapii, ale nie zauważamy jej niszczącego wpływu na naszą odporność. W efekcie choroby wracają, a my jesteśmy wobec nich bezsilni.
Jak budować odporność?
Chcąc wzmocnić odporność, powinniśmy zadbać o prawidłową dietę, bogatą w składniki odżywcze i regularnie spożywać posiłki. Warto więc sięgać po naturalne suplementy, które uzupełnią niedobory. Pamiętać należy, że budowanie odporności to proces, którego nie da się przeprowadzić z dnia na dzień. Ważna jest systematyczność, tak aby nasz organizm miał czas na odbudowanie i zregenerowanie sił. Szczególne znaczenie ma tu przyswajalność zażywanych suplementów. Nie każdy zdaje sobie sprawę z faktu, iż często przyswajalność sztucznie wyprodukowanych farmaceutyków jest bardzo niska, więc ich pozytywne działanie na nasz organizm jest ograniczone. W syntetycznych witaminach ilość substancji aktywnych jest niewielka, a głównym składnikiem tabletki jest wypełniacz. Przyswajalność suplementów pochodzenia naturalnego, które nie zawierają szkodliwych dodatków, wypełniaczy i zanieczyszczeń, jest zdecydowanie wyższa.
R e k l a m a
Wpływ pierzgi pszczelej na odporność
Pierzga jest przez badaczy produktów pszczelich uznana za jeden z najdoskonalszych produktów, ponieważ posiada unikalny, bogaty skład i jest bardzo dobrze przyswajalna przez organizm ludzki, bo aż w 80%! Tak naprawdę pierzga jest jednym z najbardziej wartościowych produktów naturalnych. Zawiera ponad 250 najbardziej wartościowych biologicznie komponentów aktywnych oraz wszystkie istniejące witaminy (A, B, C, D, E, PP, D, K, H). Jest też bogata w białko, węglowodany, a także kwasy Omega 3 i Omega 6, kwas mlekowy, mikro- i makroelementy oraz szereg innych, nie mniej dobroczynnych, istotnych dla organizmu składników – wylicza prof. dr hab. Peteris Trapencieris, który od wielu lat zajmuje się badaniami nad produktami pszczelimi. Pierzga pszczela to idealny sposób na wzmocnienie odporności u dzieci i dorosłych. Badania laboratoryjne potwierdzają jej silne właściwości odżywcze, antybakteryjne i odtruwające, co przyczynia się do wzmocnienia odporności, polepszenia pamięci oraz zdolności koncentracji.
Dla zmaksymalizowania efektu i skuteczności działania profesor Peteris Trapencieris z Łotewskiego Instytutu Syntezy Organicznej, opracował metodę otrzymywania liofilizowanego koncentratu pierzgi pszczelej. Ten właśnie koncentrat, o nazwie Bee Pearl jest najsilniejszą, bo 20-krotnie skoncentrowaną, formą pierzgi. Oznacza to, że z 20 kg pierzgi powstaje 1 kilogram ekstraktu Bee Pearl, co czyni go idealnym środkiem do uzupełniania niedoborów witamin i substancji odżywczych. Jest on doskonałym narzędziem pozwalającym na odżywienie i regenerację organizmu. Ma także działanie pozwalające na odbudowanie prawidłowej mikroflory jelitowej po antybiotykoterapii czy innych lekach, a dodatkowo chroni błonę śluzową w całym przewodzie pokarmowym. Jak wiadomo, stan mikroflory jelitowej ma ogromny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu, w tym szczególnie na odporność.
Profilaktyka antynowotworowa
Badania laboratoryjne ekstraktu pierzgi, przeprowadzone przy Uniwersytecie Medycznym w Białymstoku, wykazały pozytywne działanie wspomagające w profilaktyce oraz leczeniu nowotworów, a w szczególności glejaka. Podczas badań wyodrębniono jej składniki działające przeciwrakowo, nazywane ogólnie polifenolami. Aby pierzga była skuteczna w profilaktyce antynowotworowej, muszą zostać spełnione dwa warunki: nie może zawierać metali ciężkich i musi pochodzić z konkretnych drzew: brzozy i topoli. Suplement Bee Pearl pochodzi z wyjątkowo czystych, nieskażonych przemysłem terenów Łotwy. Tamtejsze tereny bogate są w topole i brzozy mające duże ilości polifenoli. W trakcie testów stwierdzono, że stosowanie pierzgi pod postacią ekstraktu odgrywa znaczącą rolę w ogólnej profilaktyce antynowotworowej!
Pierzga pszczela znajduje również zastosowanie w profilaktyce chorób cywilizacyjnych takich jak nadciśnienie i cukrzyca. Przyczynia się do budowania odporności, jest skuteczna także w leczeniu stanów zapalnych jelit, anemii, w stanach wyczerpania, zmęczenia oraz w chorobach układu nerwowego. Bardzo dobre efekty wzmocnienia, odżywienia i regeneracji organizmu można osiągnąć, przyjmując koncentrat w czasie rekonwalescencji, po przebytych chorobach i operacjach oraz po zakończonym leczeniu antybiotykami. Widoczne efekty daje stosowanie pierzgi u osób w podeszłym wieku, ponieważ wzmacnia ona organizm i zwiększa ilość sił witalnych. Po produkt ten często sięgamy w przypadku zaburzeń wzroku oraz w walce z przerostem gruczołu krokowego.
Suplement Bee Pearl jest produktem w 100% naturalnym i w pełni bezpiecznym dla dzieci, nie potrzebujesz więc oddzielnych suplementów dla każdego członka rodziny.
Więcej na temat właściwości pierzgi i suplementu Bee Pearl na stronie www.beepearl.pl lub telefonicznie: 512 370 470.